ADANA / ÇUKUROVA - Kabasakal Şehit Selçuk Beki İlkokulu

Kabasakal Şehit Selçuk Beki İlkokulu

Tarihçe;

Kabasakal İlkokulu-Ortaokulu Çukurova İlçesi'nin kabasakal Mahallesinde bulunmaktadır.

Kabasakal köyünde eğitime ilk defa 1939 yılında köy mescidinde 3 yıllık eğitim verilmek suretiyle başlanmıştır.

Bir öğretmenle eğitim veren okul, 1948 yılına kadar bu şekilde eğitime devam etmiştir.

1948 yılında şimdiki okul bahçesinde bulunan eski okul binası devlet vatandaş işbirliği ile yapılmıştır.

Bu binanın yapılması ile birlikte 5 yıllık eğitim öğretime geçilmiş,

2 yıl çatısı olmayan binada eğitim yapılmak zorunda kalınmıştır.

1965 yılına gelindiğinde eski okulun karşısına yeni bina yapılmıştır.

Bir derslikli iki oda olan bu yeni bina tek katlı ve taştan yapılmıştır.

Okul ile birlikte, okul lojmanı da inşa edilmiştir. Okulumuz 5560 metere karelik arsa üzerine kurulmuş olup, köyün ortak malıdır.

2000 yılında ise 300 metre kare oturum alanına sahip iki katlı sekiz derslikli yeni okul binası inşa edilmiştir.

Bu gün okulumuzda eski ve yeni binalarda toplam dokuz derslikle eğitim öğretim devam etmektedir.

Yayın: 26.04.2021 - Güncelleme: 10.08.2022 14:10 - Görüntülenme: 254

Etiketler :